18/06/2024

Tech Guru

Trusted Source Technology

Samsung Galaxy S22 krijgt update september, grote update voor A51

Samsung Galaxy S22 krijgt update september, grote update voor A51

Voor de Samsung Galaxy S22 serie staat nu de update van september klaar. Daarnaast krijgt ook de Galaxy A51 een nieuwe update – een flinke, zelfs. Aanvulling 9 september: inmiddels lijkt Samsung de update voor de S22 en S22+ weer te hebben stopgezet. Voor de Extremely is ‘ie nog wel beschikbaar.

samsung galaxy s22 update

Galaxy S22 update september 2022

Na twee updates in augustus – een beveiligingsupdate en een camera-update – stoomt de Galaxy S22 ook nu onverdroten verder. Vandaag is het de eerste Samsung telefoon die in Nederland de update van september krijgt.

Op de S22 en S22+ staat sinds vanmorgen namelijk een 200MB grote update klaar naar firmwareversie S90*BXXS2AVHD. De Galaxy S22 Extremely krijgt firmwareversie S908BXXU2AVI3. De update doet in feite maar één ding: de beveiliging verbeteren. En inderdaad, na installatie blijkt de patch van september aanwezig.

In deze patch zitten 24 fixes van Google voor het Android besturingssysteem. Tevens zijn er 29 verbeteringen voor Samsung’s eigen applications. Er wordt flink geschaafd aan een handschriftherkenningsfunctie, aan de Video en Foto editor, en aan de A single UI launcher zelf.

Voor de goede orde: nee, de Galaxy S22 krijgt A single UI 4.1.1 helemaal niet. Ook na alle recente updates draait de serie nog gewoon op versie 4.1 – zoals verwacht.

Beschikbaarheid

De update van september is nu immediate, OTA niet meer beschikbaar op de unbranded Galaxy S22 en S22+. Alleen op de S22 Extremely kun je ‘m wel gewoon downloaden in Nederland en België. Wanneer, en in welke vorm, de update voor de S22 en S22+ verder gaat is nog niet bekend.

Galaxy A51: grote update fulfilled patch van juli 2022

En dan is ook nog de Galaxy A51. Dat toestel werd voor het laatst in mei bijgewerkt, nadat het in april de up grade naar Android 12 had gekregen. Officieel krijgt de A51 nog maar twee beveiligingsupdates for each jaar, dus de update van vandaag is toch licht verrassend.

Dat geldt des te meer, omdat het niet zomaar een update lijkt te zijn. De obtain van firmwareversie A515FXXU5FVG4 is ruim 950MB groot, namelijk. In het pakket ziet een iets nieuwere beveiligingspatch – die van juli.

Het belangrijkste verbeterpunt is tegelijk ook lekker vaag: ‘Gedrag van het apparaat is verbeterd’. Daarmee kunnen we niet veel meer dan concluderen dat er large een hoop achter de schermen gebeurt. Bugreparaties, optimalisaties, en natuurlijk de installatie van nieuwe versies van een hoop Samsung apps.

Beschikbaarheid

De update voor de Galaxy A51 is nu immediate beschikbaar op alle unbranded toestellen in Nederland en België. En ook op de branded modelvariant van Vodafone kun je ‘m direct downloaden.

Op zowel de A51 als de S22 geldt natuurlijk: je kunt wachten tot jouw telefoon zelf meldt dat de update klaar staat. Maar je kunt ook immediate handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Ben jij op jouw telefoon nog meer veranderingen, verbeteringen, of juist nieuwe bugs tegengekomen?

(Dank, Thomas en Willem!)