22/06/2024

Tech Guru

Trusted Source Technology

Updates: Samsung Galaxy S21, S20 FE, Note 20 (sep), en Tab S8 – Galaxy Club

Updates: Samsung Galaxy S21, S20 FE, Note 20 (sep), en Tab S8 – Galaxy Club

De update van september arriveert op Samsung’s Galaxy S21 serie, de Note 20, en de Galaxy S20 FE. Ook de Galaxy Tab S8 krijgt opnieuw een update, maar zonder een nieuwe patch.

Samsung Galaxy S21 update

Galaxy S21 update september 2022

Tot nu toe gaat Samsung’s uitrol van de beveiligingsupdate van september niet overal van een leien dakje. De update voor de Galaxy S22 en S22+ werd na een dag weer stopgezet. En ook voor de S21-serie verloopt het proces wat aarzelend. Nadat hij een paar dagen geleden al verscheen voor Vodafone’s toestellen, arriveert hij nu dan toch ook op de eerste unbranded varianten.

Firmwareversie G99*BXXS5CVHI is beschikbaar in de vorm van een ruim 216MB grote down load. De lijst met veranderingen is kort – het gaat hier om een zuivere beveiligingsupdate, zonder functionele wijzigingen. De patch van september wordt geïnstalleerd, inclusief 24 verbeteringen voor het Android OS, en 29 voor Samsung’s One particular UI. Er worden lekken in de beveiliging gedicht van een tekstherkenningsfunctie, de Online video en Foto editor, en van de One UI launcher zelf.

De update is nu direct beschikbaar op de unbranded Galaxy S21 en S21+ in Nederland, maar nog niet in België. Op de S21 Extremely verwachten wij ‘m later vandaag ook. Vodafone’s branded toestellen kregen de update een paar dagen geleden al, terwijl iedereen fulfilled een branded model van T-Cell nog even geduld moet hebben.

Zoals altijd volgt de Galaxy S21 FE zijn eigen koers – en moet dus wachten op zijn eigen update.

Galaxy S20 FE en Note 20 update september

Dezelfde update is trouwens inmiddels ook beschikbaar op de eerste Galaxy S20 FE modellen. De S20 FE 5G (SM-G781B) krijgt nu firmwareversie G781BXXU4FVI1. De update installeert niet alleen de nieuwste patch, maar verbetert ook de stabiliteit van de program. Voor de beide S20 FE 4G-modellen is de update elders al aan het uitrollen, maar in Nederland nog niet aangekomen.

De Galaxy Be aware 20 modellen krijgen firmwareversie N98**XXS5FVH7 – eveneens satisfied de patch van september, en de bijbehorende verbeteringen voor de beveiliging.

Galaxy Tab S8 stabiliteitsupdate

En dan is er nog een update voor de Galaxy Tab S8, die afgelopen weekend al beschikbaar kwam. Samsung’s pill-topmodellen kregen onlangs al een grote up grade naar 1 UI 4.1.1 en Android 12L. Kennelijk vond Samsung het nodig nog een paar puntjes op de i te zetten. Het eerste Tab S8 model dat de nieuwe update krijgt is de Tab S8+.

Een obtain van net geen 260MB installeert firmwareversie X80*XXU2AVI1 op de Tab S8+. De changelog vermeldt dat de stabiliteit van het apparaat verbeterd is. Een nieuwere patch komt niet met deze update mee.

Voor zover wij kunnen zien is dezelfde update op het minute van schrijven nog niet beschikbaar op de Galaxy Tab S8-zonder-in addition, noch op de Tab S8 Ultra. Wij gaan er vanuit dat deze modellen op korte termijn een vergelijkbare stabiliteitsupdate krijgen, maar weten niet precies wanneer.

Installatie

Zoals satisfied iedere update, kun je afwachten tot jouw telefoon of pill meldt dat de nieuwe firmware kan worden gedownload. Maar je kunt ook immediate de beschikbaarheid checken by means of Instellingen -> Computer software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Rene en Willem!)